
Mød Vinmesteren
Mød Jacob

“Hans mål er at skabe terroir drevne vine, der kan finde en niche på det internationale marked og løfte dansk vin til nye højder”
Vineri & Produktion – fra jord til flaske
På Dyrehøj Vingaard er vineri og produktion en hjertesag – her forvandles solmodne danske druer til karakterfulde vine, der afspejler terroiret og håndværket som ligger bagved.
Som Danmarks største vineri er Dyrehøj ikke blot hjemsted for sine egne vine, men også en vigtig støtte for mindre danske vingårde, der her får mulighed for at få omdannet deres druer til vin af høj kvalitet. På den måde er Dyrehøj med til at løfte dansk vinproduktion og bringe smagen af Danmark til nye højder.
Høsten – en magisk tid
Når september og oktober nærmer sig, og efterårets første gyldne nuancer begynder at farve landskabet, samles hænderne i markerne. Rækkerne af vinstokke bugner af saftige klaser, klar til nænsomt at blive plukket i det helt rette øjeblik. De frivillige, som år efter år vender tilbage, er ikke blot hjælpere – de er en del af gårdens familie. Lokale sjæle, passionerede og engagerede, der med energi og kærlighed til naturen er med til at høste, sortere og fejre den nye årgang.
Vineriet summer af liv








Det er spændende, når årets druer forvandles til vin. Duften af gæring blander sig med den friske høstluft, mens ståltankene afspiller lyset fra de åbne døre. Her arbejdes der med præcision, tålmodighed og dyb respekt for både tradition og innovation – alt sammen for at skabe vine, der ikke blot smages, men mærkes.
Filosofi – en ode til Røsnæs' vilde skønhed
Røsnæs er en velbevaret hemmelighed – en rå og uberørt perle, hvor naturens kraft og skønhed udfolder sig i sin reneste form. I 2018 blev halvøen udnævnt som en del af Danmarks Naturkanon, en af de 15 mest enestående naturoplevelser i landet. Men for dem, der har vandret langs de vindblæste skrænter eller lyttet til stilheden mellem de bølgende overdrev, har Røsnæs altid været noget ganske særligt.

Her, hvor landet møder havet, skaber naturen sin egen symfoni
Sjældne insekter, der næsten var forsvundet fra Danmark, har fundet et fristed – klokkefrøen kvækker i de lune sommernætter, den franske bredpande basker gennem de blomstrende enge, og fugleedderkoppen gemmer sig i det sandede terræn. Lyden af karmindompappen, med sin pink fjerdragt og sit karakteristiske kald, blander sig med brisen, der bølger gennem de vidtstrakte overdrev.

Landskabet er en levende mosaik af farver og dufte
Soløjen lyser op i det tørre græs som små gyldne skatte, mjødurten spreder sin krydrede duft i sensommerbrisen, og den unikke Røsnæs-figen trives her, sød og aromatisk. Overdrevene, uberørte siden urtiden, står som et vidnesbyrd om en natur, der har overlevet tidens tand, beskyttet af vind, lys og hav.
Kalundborg Fjord og Sejerø Bugten omfavner Røsnæs som en beskyttende varmepude
Deres omfavnelse mildner frosten og skaber et mikroklima, hvor vinmarkerne trives. Havet spejler sollyset og skaber en særlig magi – en balance mellem varme og kølighed, der gør vinen fra disse jorder til noget helt unikt.



Hos Dyrehøj er vi ikke blot vidner til denne natur – vi er dens beskyttere
Vi har allerede beskyttet 10.000 kvadratmeter jord og sø til naturen for at understøtte de sjældne insekter og dyre arter, som hører hjemme her. Røsnæs’ vilde sjæl lever videre i alt, hvad vi gør – og det kan ses på vores nye design, hvor naturens fortælling bliver en del af vores identitet, med klokkefrøen, den franske bredpande of fugle edderkoppen.
For os er Røsnæs mere end et sted. Det er en filosofi, en livsstil – og en kærlighedserklæring til den vilde, uberørte skønhed, vi hver dag værner om.



Til udvælgelsen af Røsnæs til Naturkanon sagde Danmarks Miljøministerie : “Har du først været her, ved du, at det slet ikke er nødvendigt at drage hverken sydover eller nord for landets grænser for at finde dit zen i naturen....her bydes på en overvældende og ikke så lidt dramatisk natur.”