Mød Vinmesteren

Mød Jacob

På Dyrehøj Vingaard er vi i de bedste hænder med vores passionerede vinmager, Jacob Bruun-Jensen. Siden han overtog vingården i 2025, har han bragt en unik kombination af erfaring, faglig dybde og en ægte kærlighed til vin.

A man driving a tractor loaded with grapes.A lush green field filled with lots of trees.

Jacobs rejse ind i vinens verden begyndte allerede i en ung alder, da han blev uddannet som vinkyper på Vingaarden i Odense. Her blev han for alvor grebet af vinens magi, og nysgerrigheden førte ham videre til Frankrig, hvor han arbejdede i vinmarkerne på anerkendte vingodser. Her lærte han håndværket fra bunden – modning, beskæring, filtrering og de mange processer, der skaber en vin af højeste kvalitet.

A bunch of grapes growing on a vine.

Senere tog Jacobs eventyr ham til USA, hvor han arbejdede som strategikonsulent, men vinpassionen forblev hans ledestjerne. Han har opnået det højeste diplom fra Wine & Spirit Education Trust (WSET) og er i gang med den eksklusive og krævende Master of Wine-uddannelse ved The Institute of Master of Wine i London – en bedrift som kun én dansker har gennemført før ham.

Denne prestigefyldte titel tildeles kun verdens mest vidende og erfarne vinfolk, og der findes i dag blot 421 Masters of Wine fordelt på 30 lande. De er blandt de mest respekterede i branchen, ofte inviteret til at dømme internationale konkurrencer, til at afholde smagninger  og undervise i vinens ædle kunst.

The university of california davis sign on the side of a building.

Jacobs akademiske baggrund inden for vin, stopper dog ikke her. Han er uddannet vinmager fra det verdenskendte University of California, Davis, beliggende ved hjertet af Napa Valley, og har desuden opnået Master’s niveau i Champagne og Bourgogne fra Wine Scholar Guild i USA.

Hans talent og håndværk er ikke gået ubemærket hen. Jacobs vine fra hans californiske vinmark har vundet guld- og sølvmedaljer ved nogle af verdens mest prestigefyldte konkurrencer, herunder San Francisco Chronicle Wine Competition og den anerkendte International Wine & Spirits Competition (IWSC) i London.

Three surfboards with gold and silver on them.

Med Jacob ved roret fortsætter Dyrehøj Vingaard sin rejse mod nye højder – drevet af passion, viden og en dybfølt respekt for vinens kunst.

Bg Image

“Hans mål er at skabe terroir drevne vine, der kan finde  en niche på det internationale marked og løfte dansk vin  til nye højder”

Børsen Gastronomi

Vineri & Produktion – fra jord til flaske

På Dyrehøj Vingaard er vineri og  produktion en hjertesag – her  forvandles solmodne danske druer til  karakterfulde vine, der afspejler  terroiret og håndværket som ligger bagved.

Som Danmarks største vineri er  Dyrehøj ikke blot hjemsted for sine  egne vine, men også en vigtig støtte  for mindre danske vingårde, der her  får mulighed for at få omdannet  deres druer til vin af høj kvalitet. På  den måde er Dyrehøj med til at løfte dansk vinproduktion og bringe  smagen af Danmark til nye højder.

Høsten – en magisk tid

Når september og oktober nærmer sig, og efterårets første gyldne nuancer begynder at farve landskabet, samles hænderne i markerne. Rækkerne af vinstokke bugner af saftige klaser, klar til nænsomt at blive plukket i det helt rette øjeblik. De frivillige, som år efter år vender tilbage, er ikke blot hjælpere – de er en del af gårdens familie. Lokale sjæle, passionerede og engagerede, der med energi og kærlighed til naturen er med til at høste, sortere og fejre den nye årgang.

Vineriet summer af liv

A group of men working in a field full of grapes.A man driving a tractor loaded with grapes.
Image galleryImage galleryA wooden crate filled with lots of green bottles.
A man standing next to a yellow bulldozer.Image galleryImage gallery

Det er spændende, når årets druer forvandles til vin. Duften af gæring blander sig med den friske høstluft, mens ståltankene afspiller lyset fra de åbne døre. Her arbejdes der med præcision, tålmodighed og dyb respekt for både tradition og innovation – alt sammen for at skabe vine, der ikke blot smages, men mærkes.

Her, hvor landet møder havet, skaber 
naturen sin egen symfoni

Sjældne insekter, der næsten var forsvundet fra Danmark, har fundet et fristed – klokkefrøen kvækker i de lune sommernætter, den franske bredpande basker gennem de blomstrende enge, og fugleedderkoppen gemmer sig i det sandede terræn. Lyden af karmindompappen, med sin pink fjerdragt og sit karakteristiske kald, blander sig med brisen, der bølger gennem de vidtstrakte overdrev.

Kalundborg Fjord og Sejerø Bugten omfavner Røsnæs som en beskyttende varmepude

Deres omfavnelse mildner frosten og skaber et mikroklima, hvor vinmarkerne trives. Havet spejler sollyset og skaber en særlig magi – en balance mellem varme og kølighed, der gør vinen fra disse jorder til noget helt unikt.

A close up of a tree with moss growing on it.

Hos Dyrehøj er vi ikke blot vidner til denne natur – vi er dens beskyttere

Vi har allerede beskyttet 10.000 kvadratmeter jord og sø til naturen for at understøtte de sjældne insekter og dyre arter, som hører hjemme her. Røsnæs’ vilde sjæl lever videre i alt, hvad vi gør – og det kan ses på vores nye design, hvor naturens fortælling bliver en del af vores identitet, med klokkefrøen, den franske bredpande of fugle edderkoppen.

For os er Røsnæs mere end et sted. Det er en filosofi, en livsstil – og en kærlighedserklæring til den vilde, uberørte skønhed, vi hver dag værner om.

Frog ImageButterfly ImageSpider Image

Til udvælgelsen af Røsnæs til Naturkanon sagde Danmarks Miljøministerie : “Har du først været her, ved du, at det slet ikke er nødvendigt at drage hverken sydover eller nord for landets grænser for at finde dit zen i naturen....her bydes på en overvældende og ikke så lidt dramatisk natur.”